Oberta la convocatòria de ponències per a la TAC’17

Oberta la convocatòria de ponències per a la TAC’17

S’obre el termini per a la presentació de propostes de ponències per a la 21a Trobada de l’Anella Científica (TAC). La TAC’17 tindrà lloc la segona quinzena de juny, amb el lema “Ciberseguretat a les xarxes acadèmiques i de recerca”. El termini de presentació de ponències per a aquesta trobada finalitza el 8 de maig.

Els riscos de la ciberseguretat poden comprometre infraestructures vitals per al funcionament de les institucions. Sense dubte, les xarxes acadèmiques i de recerca, així com altres infraes­tructures relacionades, s’afronten també al repte de protegir-se contra aquests riscos.

Però, quins són aquests riscos i com de reals són avui dia a les nostres xarxes? Quines mesures de control de seguretat addicionals serien convenients? Quins són els costos directes i indirectes, tant de desplegar aquests sistemes de seguretat com de no tenir-los? Com afecta a la usabilitat, la flexibilitat i la transparència?TAC

És més difícil fer front als ciberatacs del que ens agradaria creure i no s’hi pot lluitar de forma aïllada. Sovint és necessari treballar de manera coordinada amb d’altres institucions, com per exemple equips de resposta a incidents com el de l’Anella Científica (CSUC-CSIRT), per mitigar atacs o resoldre incidents que afecten una o més organitzacions.

El propòsit de la TAC’17 és tractar els riscos en seguretat als que han de fer front les institucions acadèmiques i de recerca, així com mostrar les millors pràctiques i casos d’ús en ciberseguretat.

Les propostes de ponències han d’enviar-se a tac@csuc.cat fins al 8 de maig. A més, les empreses interessades en patrocinar aquest esdeveniment poden posar-se en contacte a la mateixa adreça.

Comparteix