CloudFlow i la supercomputació en les PIME

CloudFlow i la supercomputació en les PIME

El projecte europeu CloudFlow, en què el CSUC participa com a proveïdor de serveis de supercomputació, arriba aquest mes d’abril al seu final. Ho fa després de gairebé 4 anys -va començar el juliol de 2013- durant els quals empreses dedicades a la recerca i l’enginyeria han treballat per apropar els serveis al núvol i de supercomputació a les petites i mitjanes empreses (PIME).

Com a proveïdor de serveis, el CSUC ha participat en el disseny de fars d’automòbil mitjançant la simulació tèrmica de sistemes d’il·luminació, liderat per btech i corresponent a la segona onada d’experiments del projecte. També ho ha fet en l’experiment liderat per la italiana Stam Industrial Research, de la tercera onada, i on s’ha buscat millorar la producció de caixes de canvis cicloïdals mitjançant la fabricació additiva, un tipus d’impressió 3D utilitzada a la indústria, optimitzant aquests processos amb eines de simulació numèrica.

Després d’aquests anys en marxa, el projecte CloudFlow publica ara un recull de casos d’èxit en què els seus experiments s’apliquen a casos reals. El document proporciona una visió general de l’impacte econòmic i tècnic que el projecte ha tingut sobre les empreses que hi han participat i els seus productes. Concretament, es valora que el temps de desenvolupament s’ha reduït dels 3-5 mesos inicials als 1-2 mesos; l’estalvi en energia elèctrica per un valor de 350.000 € anuals; o bé que una empresa pugui oferir entre 2 i 5 nous llocs de treball en informàtica al núvol.

Què és CloudFlow?

CloudFlow és un projecte europeu finançat pel Setè Programa Marc de la Comissió Europea que ha de permetre a les PIMES tenir accés a serveis al núvol i de supercomputació de forma fàcil. El projecte forma part de la iniciativa I4MS, que té l’objectiu de millorar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses en el sector industrial.

Comparteix