Nou repositori per a la Filmoteca de Catalunya

Nou repositori per a la Filmoteca de Catalunya

S’ha finalitzat el desenvolupament d’un nou repositori per a la Filmoteca de Catalunya que recull, preserva i difon el seu patrimoni digital cinematogràfic. El CSUC s’ha encarregat del disseny i implementació d’aquest repositori que comença amb una gran recopilació de recursos digitals del món del cinema.

El Repositori Digital de la Filmoteca dóna accés a part del fons gràfic de la Filmoteca de Catalunya, que es troba dividit entre el seu arxiu i la seva biblioteca. Dins el repositori es poden trobar fotografies, cartells cinematogràfics, cromos de films, cartelleres, revistes sobre cinema, i arxius patrimonials relacionats amb el setè art, com ara els d’Henri Manuel o Adrià Gual, entre d’altres. A mesura que el fons de la Filmoteca es vagi digitalitzant, els continguts del seu repositori s’aniran ampliant.

El disseny web del repositori està en consonància amb el web corporatiu de la Filmoteca, a través del qual es pot accedir directament al repositori. Des de la portada del repositori es poden fer cerques per comunitat o col·leccions, per data d’edició, per autor, per títol, per matèria o per fons personal, a través d’un cercador. A més, la cerca avançada possibilita l’aplicació de filtres per obtenir una llista de resultats més refinada.

Com a característiques tècniques, el repositori de la Filmoteca usa DSpace, el mateix programari que usen altres dels repositoris hostatjats al CSUC, com ara el de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX), el Dipòsit de la Recerca de Catalunya (RECERCAT), el de Materials Docents en Xarxa (MDX) i CALAIX, el repositori del Departament de Cultura.

Comparteix