Finalitza el projecte CloudFlow de forma excel·lent

Finalitza el projecte CloudFlow de forma excel·lent

El projecte europeu CloudFlow, en què el CSUC participa com a proveïdor de serveis de supercomputació, ha arribat al seu final. Ho ha fet després de gairebé 4 anys -va començar el juliol de 2013- durant els quals empreses dedicades a la recerca i l’enginyeria han treballat per apropar els serveis al núvol i de supercomputació a les petites i mitjanes empreses (PIME).

Com a proveïdor de serveis, el CSUC ha participat en el disseny de fars d’automòbil mitjançant la simulació tèrmica de sistemes d’il·luminació, liderat per btech i corresponent a la segona onada d’experiments del projecte. També ho ha fet en l’experiment liderat per la italiana Stam Industrial Research, de la tercera onada, i on s’ha buscat millorar la producció de caixes de canvis cicloïdals mitjançant la fabricació additiva, un tipus d’impressió 3D utilitzada a la indústria, optimitzant aquests processos amb eines de simulació numèrica.

Després d’aquests anys en marxa, el projecte CloudFlow ha finalitzat amb una qualificació excel·lent per part de la Comissió Europea (CE). A més, els revisors de la CE esperen que el final d’aquest projecte sigui l’inici d’un ecosistema que s’explotarà de forma eficient. També han valorat l’entusiasme dels participants, molt compromesos amb el projecte; l’agilitat del seu desenvolupament; la seva bona gestió, i els premis que han tingut els articles científics que s’han derivat.

Com a recomanacions per al futur, els revisors esperen que continuï el suport a CloudFlow perquè tingui l’oportunitat de mostrar la seva validesa, que es connecti amb la digitalització de la indústria regional, la indústria 4.0, etc. i que es potenciïn les iniciatives i les accions de difusió de l’èxit del projecte per aconseguir nous clients. Per últim, els revisors han comentat la idea que el CIMNE pugui convertir-se en un Data Input Handler (DIH) per a la fabricació avançada a Catalunya.

Què és CloudFlow?

CloudFlow és un projecte europeu finançat pel Setè Programa Marc de la Comissió Europea que ha de permetre a les PIMES tenir accés a serveis al núvol i de supercomputació de forma fàcil. El projecte forma part de la iniciativa I4MS, que té l’objectiu de millorar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses en el sector industrial.

Comparteix