El més destacat de l'enquesta d'Ithaka S+R sobre l'impacte de la digitalització a les biblioteques acadèmiques

El més destacat de l’enquesta d’Ithaka S+R sobre l’impacte de la digitalització a les biblioteques acadèmiques

L’enquesta bibliotecària d’Ithaka S+R 2016 examina aspectes d’estratègia i lideratge des de la perspectiva dels degans i directors de biblioteques acadèmiques. Aquest projecte té com a objectiu oferir informació sobre les principals visions dels caps de les biblioteques, sobre les oportunitats que se’ls presenten i els reptes als quals s’han d’enfrontar.

A la tardor de 2016, es va convidar els degans i directors de biblioteques, amb un mínim de quatre anys d’antiguitat en el càrrec, d’institucions acadèmiques sense ànim de lucre situades als Estats Units a completar l’enquesta. Es van rebre 722 respostes, amb una taxa de participació del 49%.

Els resultats de l’enquesta, publicats el passat mes d’abril, reforcen les clares diferències en la direcció estratègica dels caps de les biblioteques acadèmiques i de les seves prioritats segons el tipus d’institució. A més, també hi ha una sèrie d’àrees en les quals els caps difereixen en funció del nombre d’anys que porten en el seu càrrec i són aquestes diferències les que es destaquen en aquest report escrit per Christine Wolff amb les reflexions de Roger C. Schonfeld.

Podeu consultar el report en aquest enllaç.

Comparteix