El Fons Pallàs-Amat, de la Universitat de Vic, a les col·leccions especials del CCUC

El Fons Pallàs-Amat, de la Universitat de Vic, a les col·leccions especials del CCUC

Durant el mes de maig també s’ha catalogat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) la següent col·lecció especial de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya:

Fons Pallàs – Amat, 1841-1999: El fons és bàsicament de tema verdaguerià i està integrat per 560 llibres, 34 revistes, 1 caixa amb enregistraments sonors, música impresa, goigs, cartells de festes, banderins, postals, fotografies, exlibiris, mapes, una carpeta amb retalls d’articles publicats a la premsa, un dossier de recordatoris i altre material imprès d’interès per a l’estudi de la vida i l’obra de Jacint Verdaguer.

Joan Pallàs va néixer a Bujaraloz l’any 1917. Va contraure matrimoni amb Dolors Amat el 29 de maig de 1944 i van tenir tres fills. El matrimoni Pallàs-Amat va viure a Barcelona al barri de la Sagrada Família fins que l’any 1978 es va traslladar a Sabadell on va viure 24 anys; el 2001 va tornar a Barcelona. Un cop jubilat, Joan Pallàs va dedicar molt més temps a les que havien estat les passions de la seva vida: els llibres i la música. Va morir el 19 de setembre de 2005 a la ciutat de Barcelona.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix