Celebrada la formació avançada sobre el servei Virtlabs

Celebrada la formació avançada sobre el servei Virtlabs

S’ha portat a terme al CSUC el curs “Virtualizing and troubleshooting apps with Cloudpaging Studio 9”, en el marc del servei de virtualització i mercats d’aplicacions Virtlabs.

Aquesta formació s’ha impartit en dues sessions. La primera s’ha celebrat del 28 al 30 de juny i la segona, del 5 al 7 de juliol. Ambdues han estat impartides per Matt Rodgers, de Software2, i han estat formacions avançades sobre virtualització d’aplicacions amb la tecnologia de Cloudpaging.

Cloudpaging permet portar a un segon nivell el procés de virtualització d’aplicacions tradicional, eliminant moltes barreres de lliurament i permetent que la distribució de les aplicacions sigui més ràpida i eficient.

En total, el curs ha comptat amb la participació de dos tècnics de cadascuna de les universitats que participen al servei Virtlabs (UB, UAB, UdL, URV, UVic-UCC i UOC), que han rebut formació teòrica i també pràctica sobre el funcionament de l’eina Cloudpaging Studio.

Què és Virtlabs?

El servei Virtlabs ofereix a les universitats participants la capacitat de desenvolupar un mercat d’aplicacions amb un model d’entrega personalitzada al núvol.

Aquest servei ofereix una solució amb funcionalitats d’orquestració basada en la plataforma AppsAnywhere de Software2 que, de manera innovadora, contempla la virtualització d’aplicacions en entorns BYOD, el consum d’aplicacions remotes i la interacció amb altres mercats d’aplicacions, com ara Google Play, etc.

Així, Virtlabs esdevé un nou sistema d’entrega d’aplicacions per als alumnes i personal docent de les universitats participants que permet l’ús eficient de llicències i la seva compartició, la possibilitat de disposar sota demanda d’aplicacions en xarxa d’ús exclusiu per una universitat o, per exemple, l’accés a terminals en xarxa en mode escriptori.

El servei Virtlabs representa una nova definició i un canvi del model d’entrega de les aplicacions cap als usuaris de la comunitat d’ensenyament superior.

Comparteix