Presentació a la Biblioteca de Manlleu del fons Carles Molist de la MDC

Presentació a la Biblioteca de Manlleu del fons Carles Molist de la MDC

El passat divendres 9 de maig es va presentar a la Biblioteca Municipal de Manlleu el Fons Fotogràfic Carles Molist de la Memòria Digital de Catalunya (MDC). Aquest fons conté en aquests moments unes 18.000 fotografies del desaparegut fotògraf manlleuenc Carles Molist (1949-1997), activista cultural de la ciutat que va retratar múltiples actes socials, culturals, polítics, esportius, artístics, etc.

Les fotografies que ara es poden consultar corresponen als anys 1973-1980 i deixen constància del batec de Manlleu i Osona en plena transició democràtica. Molist va treballar com a fotoperiodista al 9 Nou, va impulsar grups de teatre al Teatre Centre de Manlleu, va coordinar diversos grups del Moviment Junior, etc.

El fons està dipositat a la Biblioteca de Manlleu i va ser cedit per la família l’any 2001. Està format per 180.000 negatius fotogràfics i unes 20.000 fotografies. En aquests moments hi ha un 30% del fons digitalitzat gràcies al suport de la Diputació de Barcelona. La col·lecció de fotografies que ara es pot consultar a la MDC està agrupada en 20 grups temàtics per fer més atractiva la seva cerca.

L’acte de presentació es va acompanyar d’una taula rodona amb personalitats de la vida manlleuenca que van parlar de Carles Molist: unes 90 persones hi van assistir i van gaudir de les múltiples anècdotes que es van explicar sobre el fotògraf.

El record de Carles Molist creix en el temps per la seva transcendència i aquest fons fotogràfic contribueix a fer tangible la seva memòria.

Consulta el fons fotogràfic de Carles Molist a l’MDC!

Comparteix