Anàlisi dels resultats del Research Excellence Framework britànic

Anàlisi dels resultats del Research Excellence Framework britànic

Els resultats del Research Excellence Framework (REF) de 2014 s’han interpretat, en alguns sectors, com a prova d’una relació directa entre la qualitat dels resultats científics i el grau d’impacte social generat pels investigadors. Tanmateix, aquesta interpretació, relacionada amb les definicions d’impacte com la utilitzada pel Research Councils UK (RCUK), indubtablement promou una lectura més profunda dels resultats del REF, de manera que només la ciència d’excel·lència provoca impactes d’alta qualitat.

Richard Woolley i Nicolas Robinson-Garcia han tornat a mirar la relació entre els 4* components dels resultats científics avaluats i els seus impactes, i han trobat una gran variació en tots els panells. Potser, és aquesta diversitat i heterogeneïtat la que conforma la força i la vitalitat de la recerca universitària del Regne Unit.

Podeu llegir la ressenya completa aquí.

Comparteix