El "Fons musical de la Catedral de Barcelona", disponible a través de l'MDC

El “Fons musical de la Catedral de Barcelona”, disponible a través de l’MDC

La Biblioteca de Catalunya ha incorporat una nova col·lecció a la Memòria Digital de Catalunya. Es tracta del “Fons musical de la Catedral de Barcelona”. El conjunt de partitures manuscrites que comprèn aquest fons reflecteix la riquesa de la seva capella de música. En total inclou unes 1.800 obres: misses, villancets, motets, cantates, oratoris, goigs, himnes, responsoris, antífones i lletanies, entre altres.

La rellevància dels mestres de capella, compositors i organistes que en van formar part, com ara Joan Pau Pujol, Francesc Valls, Francesc Queralt, Carles Baguer, Ramon Vilanova o els Marraco, pare i fill, per citar-ne alguns, fan d’aquest fons un dels més representatius del barroc musical hispànic, en general, i català en particular.

Podeu consultar la col·lecció a través d’aquest enllaç.

El “Fons musical de la Catedral de Barcelona” en breu es trobarà també catalogada al CCUC i formarà part del portal de Col·leccions especials.

Comparteix