28.000 tesis doctorals incorporades al TDX!

28.000 tesis doctorals incorporades al TDX!

El repositori de Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) ja compta amb 28.000 tesis incorporades, quatre mesos després que s’afegís la número 27.000.

La tesi número 28.000 del TDX ha estat afegida al repositori per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i porta per títol Factors de risc i risc cardiovascular en els pacients amb epilèpsia. Ha estat escrita per Rosa Maria Vivanco Hidalgo, dirigida per Jaume Roquer González i presentada en el Departament de Medicina de la UAB.

L’objectiu d’aquesta tesi és determinar els factors de risc cardiovascular (FRCV) en una cohort de persones amb epilèpsia (PAE) i comparar la prevalença d’aquests factors i el risc cardiovascular (RCV) amb la població general. Els resultats han conclòs que, en una regió on la prevalença de FRCV és elevada, els PAE tenen més dislipèmia, fet relacionat amb la pressa de fàrmacs antiepilèptics inductors enzimàtics (FAE-IE), i un risc cardiovascular més baix; malgrat això, prenen més estatines que la població general. Davant d’aquests resultats es considera que s’hauria d’avaluar un altre tipus de tractament antiepilèptic abans d’iniciar estatines.

Comparteix