TSIUC’17: Tecnologies per a la innovació docent

TSIUC’17: Tecnologies per a la innovació docent

La propera edició de la Trobada dels Serveis Informàtics de les Universitats de Catalunya (TSIUC) tindrà lloc el 30 de novembre a la Universitat Oberta de Catalunya, sota el lema “Tecnologies per a la innovació docent”.

La innovació docent és la traducció pràctica d’idees en nous sistemes i interaccions socials. Té per propòsit la introducció i la contínua actualització de millores en el procés d’aprenentatge dels estudiants i en la qualitat de la docència.

Per innovar en el camp docent és imprescindible repensar els mètodes i les eines educatives, fomentar l’educació digital i fer ús de les possibilitats que ofereixen les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) per millorar tant la qualitat de l’ensenyament com el prestigi, la visibilitat i la competitivitat d’aquest.

L’ús de metodologies pedagògiques innovadores, com ara la gamificació, el flipped learning (o aula invertida), els MOOC, el model BYOD… són només alguns exemples de com l’aprenentatge es recolza en les TIC per adaptar-se als canvis d’una societat cada vegada més digital.

En aquest context, les universitats tenen la responsabilitat d’impulsar la innovació en l’aprenentatge, alhora que els departaments TIC han de poder donar suport a tecnologies que facilitin aquesta innovació en l’àmbit educatiu; col·laborant amb els responsables docents en el desenvolupament de noves competències i proporcionant les eines necessàries per assolir un model d’excel·lència docent.

El propòsit de la TSIUC’17 és d’una banda mostrar les tendències i aplicacions de les TIC en el procés d’aprenentatge i, de l’altra, conèixer tant experiències de docència innovadores com necessitats futures.

Properament estarà disponible el programa i el formulari d’inscripció per confirmar l’assistència.

Comparteix