Materials educatius en obert: MDX i CIRAX

Materials educatius en obert: MDX i CIRAX

El repositori Materials Docents en Xarxa (MDX) és un repositori cooperatiu que conté materials i recursos digitals resultants de l’activitat docent de les universitats consorciades i va iniciar-se el 2006. El 2013 disposava de 3.276 documents agrupats en 44 col·leccions creades per les 10 universitats que participen en el programa.

El 2013 el CBUC va donar suport al programa Col·laboratori interuniversitari de recursos d’aprenentatge en xarxa (CIRAX). Aquesta és una iniciativa de la SUR que té per finalitat promoure i consolidar una comunitat docent activa en la creació, actualització i compartició de recursos docents i metodologies per a l’aprenentatge. El 2013 CIRAX posà en funcionament un repositori per a continguts de fonaments de matemàtiques en el qual s’han integrat 206 unitats d’aprenentatge. El resultat ha estat que és positiu continuar el projecte, ja que, a nivell internacional, la tendència és potenciar l’existència de recursos educatius en obert i la iniciativa encaixa amb l’Open Educational Resources and Practices in Europe de la Comissió Europea. Es conclou també que hi ha una actitud oberta dels docents cap a aquesta compartició però s’identifiquen barreres, principalment culturals però també d’ús, i que la comunitat és el factor d’èxit per a la col·laboració.

Comparteix