"Festa de la Música Catalana, Premis Eusebi Patxot i Premis Concepció Rabell" i "Fons Maria Canals i Rossend Llates", disponibles a l'MDC

“Festa de la Música Catalana, Premis Eusebi Patxot i Premis Concepció Rabell” i “Fons Maria Canals i Rossend Llates”, disponibles a l’MDC

El Centre de Documentació de l’Orfeó Català ha fet públiques dues noves col·leccions al repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC):

Festa de la Música Catalana, Premis Eusebi Patxot i Premis Concepció Rabell“: S’hi poden trobar les partitures presentades a tres concursos de composició que es van realitzar durant el primer terç del segle XX. El primer d’ells, la Festa de la Música Catalana, que va ser una celebració impulsada per l’Orfeó Català que es va celebrar en nou edicions entre 1904 i 1922, i des del 1908 va tenir la seu al Palau de la Música Catalana. En segon lloc, les obres dels Premis Eusebi Patxot que Rafael Patxot va fundar el 1919 en honor del seu pare, creant així la Fundació Eusebi Patxot. I finalment, els premis Concepció Rabell dels quals es van celebrar catorze edicions entre els anys 1920 i 1935.

Fons Maria Canals i Rossend Llates“: Col·lecció d’una part del fons de Maria Remei Canals i Cendrós, concretament el fons fotogràfic que reflecteix tant la seva activitat personal i familiar, com també en gran part la seva activitat professional com a pianista, i fundadora de l’escola Ars nova i també del Concurs Internacional de Música que porta el seu mateix nom. Un part important del fons són fotografies que documenten la intensa activitat musical de la pianista i pedagoga, i alhora s’hi suma també una part del llegat del seu marit Rossend Llates, escriptor, crític musical i també compositor, amb el qual va fundar el Concurs Internacional de Música Maria Canals.

Ambdues col·leccions es trobaran també properament catalogades al CCUC i formaran part del portal de les col·leccions especials.

Comparteix