Activitats de les universitats per a l'Open Access Week

Activitats de les universitats per a l’Open Access Week

Del 23 al 29 d’octubre, se celebra la Setmana Internacional de l’Accés Obert (Open Access Week). Enguany, el lema és “Open in order to…” i és una invitació a respondre a la pregunta sobre quins avantatges concrets es poden aconseguir fent que els resultats acadèmics estiguin en obert.

Les universitats que formen part del Grup de Treball de Suport a la Recerca del CSUC, a més a més de col·laborar en el Micro-MOOC sobre Accés Obert, han preparat moltes activitats a les seves institucions, d’entre les quals destaquen:

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha presentat el “Termòmetre de la recerca en obert al Dipòsit Digital de Documents (DDD)” que ofereix un recull de dades sobre l’estat de l’AO a la UAB, promocionen l’ús del DDD com a repositori per dipositar i visibilitzar les dades de recerca. La UAB també realitzarà la conferència “Herramientas 2.0 para comunicar la actividad científica”, impartida per Sr. Xavier Lasauca i Cisa (25-10-17 a les 11.00 h). Podeu veure la resta d’activitats aquí.

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha programat una sèrie de xerrades i tallers als diferents campus. El dimarts 24 es realitzarà el taller “Behind the Scenes of Academic Publishing: A Publisher’s Perspective”, al Campus de Terrassa, i la xerrada “Perspectiva europea en l’accés obert: Open Data”, a càrrec del professor David Parcerisa, a la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa. El dijous 26 es durà a terme la conferència “L’open access i la divulgació de la recerca a les xarxes socials”, a càrrec de Javier Polinario, a la Biblioteca de l’Escola Politècnica de Vilanova i la Geltrú. Tota la informació de les activitats la trobareu al butlletí especial.

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha elaborat una infografia sobre els “Beneficis de publicar el TFG/TFM al Repositori Institucional” i ha organitzat dos cursos de formació PROFID. L’activitat “Millora la visibilitat de la teva producció científica: accés obert i repositori institucional” es durà a terme el dimecres 18 i l’endemà, dijous 19, el workshop “Com publicar un treball científic a revistes tècniques de l’IEEE: opcions d’edició en accés obert” amb la col·laboració de l’editorial IEEE.

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC), juntament amb la Sala Beckett, ha coordinat el cicle “Les condicions del cervell” per apropar la ciència a la societat. Dins d’aquest cicle es durà a terme una viquimarató divendres 27 on investigadors i voluntaris de l’associació Amical Wikimedia aportaran continguts de l’àmbit de les neurociències i les altres ciències relacionades amb el cervell a la Viquipèdia. Consulta tota la informació aquí.

Comparteix