L’IRTA s’incorpora al Portal de la Recerca de Catalunya (PRC)

L’IRTA s’incorpora al Portal de la Recerca de Catalunya (PRC)

El 7 de novembre, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i el CSUC han signat el conveni sobre el tractament de dades en el Portal de la Recerca de Catalunya (PRC). La signatura ha anat a càrrec del director general de l’IRTA, Josep M. Monfort, i del director general del CSUC, Miquel Puig.

La incorporació de l’IRTA al PRC permetrà donar un pas endavant cap a l’accés obert de la recerca de la institució, alhora que es donarà més visibilitat al treball dels investigadors.

L’IRTA ha estat el tercer centre de recerca en afegir-s’hi, després que l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) signés la seva participació el mes de gener i el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) s’incorporés el mes de març. Precisament, el PRC està ara treballant en la seva segona fase, que consisteix en afegir-hi les dades dels centres de recerca.

El PRC recull i difon en un únic espai els resultats de la recerca produïda a les universitats i centres de recerca catalans. Adreçat a la comunitat científica local i internacional, així com també a empreses i organitzacions finançadores, el PRC és d’accés obert i es basa en formats estàndard que faciliten la reutilització de les dades.

El Portal és una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca, portada a terme pel CSUC sota la direcció d’una comissió de vicerectors de recerca i política científica de les universitats catalanes i per representants de centres de recerca que hi participen.

Comparteix