La UdG escull rector a través del servei de votació electrònica del CSUC

La UdG escull rector a través del servei de votació electrònica del CSUC

El catedràtic d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors, Joaquim Salvi, ha guanyat les eleccions a rector de la Universitat de Girona (UdG). Les votacions s’han dut a terme a través de la plataforma de vot electrònic que gestiona el CSUC i de la qual la UdG n’és usuària.

Salvi ha guanyat amb un 57,19% dels vots i ho ha fet en el marc d’una participació que s’ha enfilat fins al 35,52%, un 10% més que el 2013 (amb un 25,56%).

En total, s’han registrat 4.459 vots d’entre els 13.591 membres de la comunitat universitària cridats a les urnes. Hi han participat el 94,81% dels professors amb vinculació, un 51,75% del PDI no permanent, un 29,09% del sector dels estudiants i un 89,46% del PAS.

Ha estat el primer cop que la UdG usa la votació totalment electrònica en unes eleccions al rectorat, que s’han dut a terme de forma molt satisfactòria i amb un gran índex de participació. El vot electrònic ha demostrat ser una opció ràpida, còmode i molt segura.

votacio

Pantalla de votació

A més, la plataforma de vot electrònic (e-Vot) del CSUC no només proporciona un portal d’accés als processos electorals oberts des d’on els votants poden realitzar les votacions, sinó que també esdevé una eina de gestió que permet a les universitats, en aquest cas a la UdG, configurar unes eleccions de forma molt àgil (definir data i termini de l’elecció, crear el cens i la Mesa electoral, publicar resultats, fer estadístiques…).

rebut_vot

Rebut de votació

Tanmateix, el servei d’e-Vot del CSUC garanteix la integració amb qualsevol sistema informàtic per a la seva administració; l’anonimat del procés de votació, un recompte ràpid i precís dels vots, i la realització d’auditories. No cal oblidar que proporciona també una millor accessibilitat per als votants cecs i discapacitats que el vot tradicional.

Comparteix