European Open Science Cloud (EOSC) Declaration

European Open Science Cloud (EOSC) Declaration

El 26 d’octubre, la Comissió Europea ha presentat l’European Open Science Cloud Declaration, que es troba a disposició de tots els grups d’interès científic per la seva aprovació i implicació per fer que l’EOSC sigui una realitat l’any 2020.

Aquesta declaració és fruit de la cimera de l’EOSC celebrada el passat 12 de juny, on més de 80 grups d’interès científic van fer palès el seu compromís i dedicació respecte a la seva implementació. En aquesta cimera van afirmar també que l’EOSC és un projecte europeu que no permet el fracàs.

En general, la resposta ha estat molt positiva i forta. Fins avui, 70 grups d’interès científic han recolzat els principis de la declaració. Una llista dels primers signants ja s’ha apuntat a tenir un paper destacat en la “coalició d’emprenedors” de l’EOSC.

Així, molts dels signants, 60 actualment, també s’han compromès a realitzar una o més accions per implementar els principis de la declaració. La llista d’accions que acompanyen la Declaració de l’EOSC es pot consultar aquí.

Trobareu més informació al web de la Comissió Europea.

Comparteix