Retransmissions en directe de fenòmens atmosfèrics d'hivern

Retransmissions en directe de fenòmens atmosfèrics d’hivern

Durant aquest mes desembre i principis del mes de gener de 2018 es produiran tota una sèrie de fenòmens atmosfèrics: els Gemínids, les alineacions solsticials a Egipte i els Quadràntids, que es podran seguir en directe a través del portal sky-live.tv i que compten amb la col·laboració del CSUC.

En concret, el projecte STARS4ALL retransmetrà en directe la pluja d’estrelles dels Gemínids el proper 14 de desembre a partir de les 23.00 hora local (24.00 hora peninsular) des de l’Observatori del Teide de Tenerife a les Illes Canàries.

El segon esdeveniment tindrà lloc el 19 de desembre on l’expedició Shelios 2017 realitzarà diverses retransmissions des de la Vall del Nil amb l’objectiu de mostrar en directe les alineacions de la sortida del sol al solstici d’hivern i diferents temples i piràmides de la Vall del Nil (Luxor).

Per últim, la nit 3 de gener de 2018 es retransmetrà la primera pluja de meteors de l’any amb els Quadràntids, una pluja relacionada amb les restes de l’asteroide EH1 2003.

El CSUC participarà en aquests esdeveniments cedint un servidor virtual amb sistema operatiu Linux, 4 GB de memòria RAM, 4vCPU virtuals i una xarxa compartida d’1 GB per fer la retransmissió. D’altra banda, també configurarà un servidor web Apache i un programari de sincronització remota i automatització de tasques que replicarà el portal sky-live.tv cada minut per garantir la bona transmissió del senyal.

A més del CSUC, el Centro Extremeño de Tecnologías Avanzadas (CETA-CIEMAT) i l’Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) col·laboraran també en la distribució de la retransmissió del portal web sky-live.tv.

Comparteix