Reunió de la Comissió Tècnica a l'Ateneu Barcelonès

Reunió de la Comissió Tècnica a l’Ateneu Barcelonès

L’Ateneu Barcelonès ha acollit la darrera sessió de l’any de la Comissió Tècnica de l’àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del CSUC. En aquesta ocasió, s’ha fet un repàs dels dos temes que han tingut canvis més significatius durant el 2017: el Sistema Compartit i la Biblioteca Digital de Catalunya (BDC).

Pel que fa el Sistema Compartit, s’acaba l’any amb tots els catàlegs migrats al núvol i al programari de gestió bibliotecària Sierra. La UAB ja ha posat en marxa la seva eina de descoberta i les altres universitats tenen previst fer-ho durant els propers mesos.

La BDC ha experimentat un canvi molt important pel que fa al seu model de finançament: s’han definit cinc recursos que compondran la BDC bàsica (Elsevier, Springer, Nature, Wiley i Oxford University Press). Els altres recursos s’aniran negociant i renovant any a any en funció de la valoració i necessitat de les universitats.

La reunió ha acabat amb una visita a les instal·lacions de l’Ateneu Barcelonès de la mà del director de la seva biblioteca, Lluís Vicente. Vicente ha  explicat l’ús intensiu que fa l’Ateneu d’alguns serveis del CSUC, especialment del CCUC, el repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) i el magatzem cooperatiu GEPA. Usar aquests serveis els ha permès alliberar recursos i dedicar-los a modernitzar la biblioteca i engegar nous projectes.

Comparteix