Celebrada la reunió del consorci del projecte europeu Echoes

Celebrada la reunió del consorci del projecte europeu Echoes

El passat 20 de desembre ha tingut lloc una reunió per a l’entrega de la primera versió de la plataforma del projecte europeu Empowering Communities with a Heritage OpenEcosystem (Echoes) que ha desenvolupat el CSUC.

Echoes té per objectiu la dissolució de les barreres actuals per a l’accés al patrimoni cultural de diferents nacions a través d’una plataforma comuna. La seva missió és presentar i donar accés als béns culturals digitals de forma innovadora, fent-los accessibles per a noves i tradicionals audiències d’una manera més eficient. Això contribueix a resoldre el repte europeu de l’existent fragmentació del patrimoni cultural procedent de diverses fonts i ofereix una solució per a les necessitats dels usuaris que requereixen accedir a aquest tipus de continguts de forma global.

Amb una durada de dos anys, el projecte té la intenció de proporcionar una arquitectura TIC modular basada en codi obert per a la recol·lecció de diferents documents relacionats amb el patrimoni europeu. La plataforma funciona com a un ecosistema digital, format per una àmplia gamma de comunitats d’usuaris, i permet una participació activa amb la capacitat d’enriquir les col·leccions digitals que conté.

El projecte es porta a terme per a les institucions holandeses Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) i Tresoar, que van assistir a la reunió d’entrega de la primera versió de la plataforma, i per al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, també presents a la reunió, conjuntament amb el CSUC, qui participa com a soci tecnològic.

Un cop presentada aquesta primera versió de la solució durant aquest 2018 es continuarà amb el desenvolupament del projecte.

Comparteix