L'European Molecular Biology Laboratory es connecta 10 Gbps a l'Anella Científica

L’European Molecular Biology Laboratory es connecta 10 Gbps a l’Anella Científica

anella_2El 18 de gener, l’European Molecular Biology Laboratory (EMBL) ha ampliat la seva connexió a l’Anella Científica d’1 a 10 Gbps.

L’EMBL és un centre de recerca en biologia molecular finançat per 20 països europeus. Es va posar en marxa el 1974 i disposa d’una seu central a Heidelberg i d’altres subseus a Hamburg (Alemanya), Grenoble (França), Hinxton (Regne Unit), Monterotondo (Itàlia) i, des de l’abril de 2017, a Barcelona, situada al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), des d’on es connecta a l’Anella Científica.

Les funcions de l’EMBL són la recerca bàsica en biologia molecular i l’ensenyament en aquesta disciplina a científics i estudiants de tots els nivells. Desenvolupa nous mecanismes i mètodes d’estudi i participa activament en la transferència de tecnologia per integrar la recerca europea en Ciències de la Vida. Disposa també d’un programa internacional de doctorat, un postdoctoral i un programa d’estades per a científics.

La seu de Barcelona està formada per vuit grups de recerca en biologia del desenvolupament i amb cèl·lules mare, per estudiar com es formen els òrgans i teixits i comprendre què falla quan es produeix una malaltia.

Comparteix