L'AQU usa les dades del PRC en una nova convocatòria

L’AQU usa les dades del PRC en una nova convocatòria

El Portal de la Recerca de Catalunya (PRC) ha tornat a col·laborar amb l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) en la primera convocatòria de sexennis de recerca del 2018, a la qual s’hi ha presentat el gruix del PDI contractat de les universitats públiques catalanes.

El 2016, l’AQU i CSUC van iniciar una col·laboració per poder carregar de manera automatitzada als formularis d’avaluació de l’AQU Catalunya les dades acadèmiques disponibles al PRC, mitjançant el codi ORCID dels investigadors. La col·laboració es va materialitzar en la segona convocatòria d’avaluació de l’activitat investigadora (sexennis) del 2017, a la qual s’hi va presentar professorat de les universitats públiques, privades i dels centres adscrits de Catalunya.

En l’avaluació dels sexennis els sol·licitants han de presentar com a mínim 5 aportacions en els CV abreujats que envien a avaluar a l’AQU. El PRC facilita la feina a tots aquests sol·licitants, ja que permet carregar als formularis d’avaluació, mitjançant el codi ORCID i de manera automatitzada, les seves dades acadèmiques disponibles al Portal.

Segons dades de l’AQU, amb les dues convocatòries ja són més de 600 els investigadors que coneixen aquesta funcionalitat i gairebé 400 els que han carregat les dades des del PRC (el 67%). Respecte a la convocatòria anterior, en aquesta ocasió gairebé s’ha doblat el nombre d’aportacions carregades des del PRC, havent-ne rebut 1.046 l’any 2018 en comparació a les 560 que es van rebre al 2017.

Donats aquests bons resultats es pretén continuar i ampliar la col·laboració de manera que el PRC pugui ajudar en altres tràmits de l’AQU (com per exemple les acreditacions de professorat) aprofitant la resta d’informació de què disposa: tesis doctorals, projectes de recerca, DOI de les publicacions, etc.

Comparteix