La Universitat de Lleida posa en marxa "CercaTot"

La Universitat de Lleida posa en marxa "CercaTot"

La biblioteca de la Universitat de Lleida (UdL) ha posat en funcionament el CercaTot, la seva eina de descoberta, que millora l’accés i la localització dels seus fons documentals.

El nou CercaTot de la UdL, que és fruit del treball conjunt amb la resta de biblioteques universitàries del CSUC, afavoreix l’accés als diferents fons, als materials d’aprenentatge, als repositoris digitals i integra la majoria de recursos de la seva biblioteca. A més, millora l’experiència d’usuari.

Les característiques i els avantatges principals d’aquest nou cercador són:

  1. Millora l’accés i la localització dels seus fons documentals.
  2. Un sol quadre de cerca. La cerca es realitza sobre tots els continguts: llibres, revistes, articles de revista, contingut dels repositoris i recursos digitals.
  3. El procés de cerca i gestió dels resultats és fàcil i intuïtiu. Els resultats es presenten de manera uniforme, independentment que es tracti d’un llibre, un article de revista o una tesi doctoral.
  4. Simplifica l’accés al text complet dels articles de revista a través d’un botó fàcilment visible.
  5. Disposa d’un entorn de navegació més actual, amb filosofia 2.0 i adaptat a qualsevol dispositiu mòbil.

Aquesta actuació s’inclou en la primera fase del projecte del Sistema Compartit del CSUC, que a més de la migració al sistema de gestió de biblioteques Sierra i moure l’actual infraestructura IT a la modalitat de servei al núvol, implica també la implementació d’una eina de descoberta que indexi conjuntament els catàlegs, els repositoris digitals i els recursos electrònics.

Comparteix