L'IBEC signa el conveni per participar al Portal de la Recerca de Catalunya

L’IBEC signa el conveni per participar al Portal de la Recerca de Catalunya

El passat 24 de novembre, l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i el CSUC van signar el conveni per a la participació de l’Institut al Portal de la Recerca de Catalunya (PRC).

La incorporació de l’IBEC al PRC permetrà donar un pas endavant cap a l’accés obert de la recerca de la institució, alhora que es donarà més visibilitat al treball dels seus investigadors.

Amb l’IBEC ja són cinc els centres de recerca que s’han afegit al PRC. El primer va ser l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), que va entrar a formar-hi part el gener de 2017; el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) es va incorporar el mes de març de 2017, l’IRTA va signar el conveni de participació el novembre de 2017 i el passat 15 de gener ho va fer l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC).

Precisament, el PRC està ara treballant en la seva segona fase, que consisteix en afegir-hi les dades dels centres de recerca, un cop ja disposa de les dades de recerca de les universitats.

El PRC recull i difon en un únic espai els resultats de la recerca produïda a les universitats i centres de recerca catalans. Adreçat a la comunitat científica local i internacional, així com també a empreses i organitzacions finançadores, el PRC és d’accés obert i es basa en formats estàndard que faciliten la reutilització de les dades.

El Portal és una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca, portada a terme pel CSUC sota la direcció d’una comissió de vicerectors de recerca i política científica de les universitats catalanes i per representants de centres de recerca que hi participen.

Comparteix