Disponibles els vídeos de la jornada "De Lletres a HD-Lab: 50 anys de la UAB i 20 anys de la Biblioteca d'Humanitats"

Disponibles els vídeos de la jornada "De Lletres a HD-Lab: 50 anys de la UAB i 20 anys de la Biblioteca d’Humanitats"

Amb motiu dels 20 anys de la Biblioteca d’Humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el passat 14 de novembre, es va celebrar la jornada “De Lletres a HD-Lab: 50 anys de la UAB i 20 anys de la Biblioteca d’Humanitats”.

Els vídeos que reprodueixen les intervencions de l’acte estan ara disponibles al DDD (Dipòsit Digital de Documents de la UAB). Els enregistraments recullen les intervencions següents:

  • Paraules d’inauguració, a càrrec del vicerector de Relacions Institucionals i de Cultura, Carlos Sánchez.
  • Conferència de Lluís Anglada, director de Ciència Oberta del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC): “Biblioteques, recerca i ciència oberta“.
  • Taula rodona “Biblioteca d’Humanitats: encarant el futur“, que aplegà docents de diferents centres de la UAB: Pilar Cid (Facultat de Traducció i d’Interpretació), Ramón Valdés i Gonzalo Pontón (Facultat de Filosofia i Lletres), Jordi Pàmies (Facultat de Ciències de l’Educació) i David Costa (Facultat de Psicologia).

Els ponents ven debatre sobre el paper de la Biblioteca d’Humanitats pel que fa a la recerca, sobre com ha d’adaptar-se a noves necessitats docents, sobre com gestionar l’accés obert a les dades i els resultats de la recerca o sobre quines millores caldria assolir pel que fa a allotjament i difusió dels recursos digitals, entre d’altres aspectes.

Comparteix