La Biblioteca de Catalunya guanya la distinció "Sello CCB 2017" pel projecte Transcriu-me!!

La Biblioteca de Catalunya guanya la distinció "Sello CCB 2017" pel projecte Transcriu-me!!

La Biblioteca de Catalunya ha estat distingida amb el “Sello CCB 2017”, que atorga el Consejo de Cooperación Bibliotecaria (CCB), en la categoria de biblioteques nacionals/regionals, pel projecte Transcriu-me!!

Transcriu-me!! és una iniciativa de col·laboració (crowdsourcing) impulsada per la Biblioteca de Catalunya,que compta amb el suport del CSUC, per millorar l’accés als continguts digitals. L’objectiu és posar a disposició dels usuaris el contingut de documents digitalitzats que no poden ser transcrits automàticament.

Les transcripcions acabades s’incorporen periòdicament a les digitalitzacions del repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC); d’aquesta manera, gràcies a la ciutadania, els documents es poden cercar per qualsevol paraula del text, fet que millora els resultats de les cerques al portal, facilita el descobriment dels documents i contribueix a fer conèixer el patrimoni del país.
Podeu trobar més informació sobre els guanyadors al web del CCB.

Comparteix