El CSUC participa a la trobada sobre FOLIO a Mèxic

El CSUC participa a la trobada sobre FOLIO a Mèxic

folioEl CSUC ha participat el 12 d’abril a un congrés sobre el desenvolupament d’un nou sistema de gestió de biblioteques de codi obert anomenat FOLIO, que ha organitzat EBSCO amb el suport de la Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM).

Més concretament, s’ha confrontat la visió estratègica del CSUC pel que fa la creació d’un programari lliure per a la gestió bibliotecària, amb la visió d’empreses com EBSCO i representants de comunitats com l’Open Library Environment (Michael Winkler) i de gran nombre d’universitats, liderades per la Texas A&M University (David Carlson).

FOLIO es posiciona al mercat com a un sistema de gestió de biblioteques modern, modular, de programari lliure i amb una gran comunitat formada per empreses, universitats, organitzacions no lucratives, etc. Aquesta comunitat, oberta a noves incorporacions especialment europees, és la que defineix les necessitats de les biblioteques per desenvolupar un programari que les cobreixi.

Així, FOLIO s’està construint per permetre suportar la gestió tradicional de recursos físics i electrònics de les biblioteques, amb la possibilitat d’estendre’s a altres àrees com per exemple la gestió de continguts, l’administració de la recerca, entre d’altres.

Comparteix