Celebrat el 7è SIG-NOC meeting al CSUC

Celebrat el 7è SIG-NOC meeting al CSUC

Del 19 al 20 d’abril, ha tingut lloc al CSUC la setena edició de la reunió del Grup d’Interès Especial per a Centres d’Operadors de Xarxa (SIG-NOC, en les seves sigles en anglès) sota el lema “NOC Management on the Edge“.

La reunió ha estat adreçada a caps de NOC, enginyers, desenvolupadors, operadors, controladors i caps de projectes interessats en les funcions dels NOC i ha comptat amb 39 participants.

Per la seva part, el CSUC hi ha participat amb tres presentacions. D’una banda, Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC ha presentat “Dancing with the network: Networked Performing Arts from the NOC“, on ha comentat com les xarxes acadèmiques i de recerca han estat tradicionalment un entorn ideal per al desenvolupament de projectes de recerca i col·laboracions en l’àmbit científic. L’estabilitat, la baixa latència i la gran amplada de banda dels seus enllaços, fan que siguin òptimes per a la transferència de grans quantitats de dades científiques, tot i que també han afavorit la seva utilització per part d’institucions relacionades amb les arts escèniques.

Així, la presentació ha inclòs diferents exemples d’ús de diferents tecnologies i amplades de banda des de la perspectiva dels NOC, amb gràfics sobre la utilització de la xarxa per a cadascun dels casos explicats, amb imatges i anècdotes que es veuen en les col·laboracions en xarxa, amb la interacció entre tècnics i artistes.

Maria Isabel Gandia ha intervingut també en les Flash Talks. Concretament, ha explicat breument la infraestructura del troncal de la xarxa de l’Anella Científica, els serveis oferts, les eines de gestió que s’utilitzen, l’estructura i eines de comunicació del NOC (Centre d’Operació de Xarxa) i la documentació de processos.

La tercera presentació ha estat “CSIRT-Kit: Your Security Response toolkit“, que ha anat a càrrec de Jordi Guijarro, cap d’Operacions i Seguretat al CSUC, qui ha presentat l’aplicació CSIRT-Kit, útil en la construcció d’un Equip de Resposta a Incidents de Seguretat (CSIRT, Computer Security Incident Response Team), ja que ofereix una col·lecció d’eines plug&play per proporcionar els primers passos a seguir per als nous equips de tractament d’incidents.

Comparteix