Celebrada al CSUC la 4a reunió del Task Force Data Protection Regulation

Celebrada al CSUC la 4a reunió del Task Force Data Protection Regulation

Els dies 23 i 24 d’abril el CSUC ha acollit la 4a edició de la reunió del Task Force Data Protection Regulation (TF-DPR).

Sota el lema “Last days before GDPR“, la reunió ha estat dedicada a tractar els canvis que suposarà l’imminent aplicació obligatòria del Reglament General de Protecció de Dades (RGPR) o General Data Protection Regulation (GDPR), per les seves sigles en anglès.

El 2016, les institucions europees van promulgar el RGPR, motivades pels riscos que impliquen els nous sistemes de tractament de dades personals, l’increment en la magnitud de l’intercanvi i la recollida d’aquestes dades i la falta d’harmonització entre les normatives dels diferents estats membres de la Unió Europea. Durant aquests darrers dos anys, les organitzacions han anat preparant-se i adaptant-se per al moment en què el RGPR sigui aplicable, el proper 25 de maig.

A més d’hostatjar i organitzar l’esdeveniment, el CSUC també ha participat amb la presentació “Tools To Help GDPR Compliance” que ha anat a càrrec d’Albert Portugal, cap d’Administració electrònica del Consorci, i ha estat centrada en l’anàlisi de les eines TIC necessàries per poder donar compliment al RGPR.

Comparteix