El CSUC celebra la Jornada d'identitat federada: UNIFICA'T

El CSUC celebra la Jornada d’identitat federada: UNIFICA’T

El 16 de maig ha tingut lloc al CSUC la Jornada d’identitat federada: UNIFICA’T, que ha tingut per objectiu explicar en detall què és la identitat federada, les característiques principals de la federació d’identitats catalana UNIFICAT i els serveis que ofereix.

Així, la trobada, que ha comptat amb una seixantena d’assistents, ha començat amb dues presentacions. La primera ha tractat sobre “UNIFICAT: La federació d’identitats per la universitat i la recerca“, que ha anat a càrrec de Jordi Guijarro, cap d’Operacions i Seguretat al CSUC, i ha explicat el servei UNIFICAT, les seves característiques i principals avantatges. La segona, de la mà de Daniel García, de PRiSE, ha estat “adAS Fed: Open Identity Technologies“.

La segona sessió de la jornada ha estat dedicada a mostrar experiències de les universitats catalanes en la seva adopció com a proveïdors d’identitat i/o de serveis amb els casos d’ús de la URV amb SimpleSAMphp, a càrrec de Jordi Tomàs; la UOC amb Shibboleth, de la mà de Manolo García; la UPF amb AdAS-sso, amb Xavier Herrero; la URL amb Microfocus, per Viktu Pons; i la UdG amb GTBIB, una presentació conjunta de Mònica Arnau i Josep Manel Rodríguez.

Per últim, s’han tractat el futur i reptes de les federacions d’identitat amb Joan Fontcuberta, de la UdG, que ha parlat sobre “Més enllà de la federació” i José Manuel Macias, de RedIRIS, que ha explicat els “Reptes de les federacions d’identitat“.

La jornada ha comptat amb el patrocini de PRISE.

Fotografia dels ponents a la Jornada d’identitat federada: UNIFICA’T.

Comparteix