El CSUC participa al TNC 2018

El CSUC participa al TNC 2018

Del 10 al 14 de juny ha tingut lloc a Trondheim, la capital tecnològica de Noruega, la 34a edició de la TNC18 Networking Conference, que ha comptat amb la participació del CSUC.

En concret, Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC hi ha participat amb el pòster “SIG-NOC: Sharing Knowledge to Manage R&E Networks” i també a la demostració “Automated workflow for real-time, high fidelity 100Gbps defense“.

El pòster vol ser una crida a la participació a la comunitat SIG-NOC. Molts dels serveis que ofereixen o utilitzen les institucions acadèmiques i de recerca es basen en la xarxa com a eina essencial per al seu treball. Com que la xarxa es converteix en una eina bàsica, mantenir-la funcionant és vital; però gestionar-la no sempre és fàcil. Perquè els Centres d’Operadors de Xarxa (NOC, en anglès) s’enfronten a una gran varietat de reptes: no hi ha una forma estàndard de gestionar la xarxa; hi ha una pressió creixent per resoldre els problemes de forma immediata; els circuits muti-domini requereixen de comunicació entre diferents NOC; els tècnics necessiten tenir coneixements i habilitats específiques per utilitzar les eines correctament…

És per això que es va crear la comunitat SIG-NOC, com a continuïtat del treball realitzat a l’antic Task Force TF-NOC. El SIG-NOC és un fòrum on els experts dels NOC de Géant intercanvien informació, coneixements, idees i bones pràctiques sobre àrees tècniques específiques o d’altres àrees rellevants per a la comunitat acadèmica i de recerca.

El pòster mostra les idees principals entorn a l’intercanvi de coneixements que succeeixen majoritàriament a les reunions, amb exemples de cadascuna d’elles, incloent-hi les millors pràctiques, flash talks, presentacions de proveïdors, taules rodones, elaboració i difusió de primeres impressions i enquestes. També inclou informació sobre la manera d’involucrar-se en la comunitat SIG-NOC.

Pel que fa a la demostració, realitzada juntament amb Corsa Technology i Talaia Networks, es tracta de mostrar la solució amb anàlisi de tràfic i seguretat provada a la xarxa del CSUC entre el centre de dades de Campus Nord i el CPD consorciat amb dues màquines de test, on una màquina és l’atacant i l’altra l’atacada.

La solució és capaç de detectar i mitigar amenaces relacionades amb alguns indicadors de compromís, anomalies i aplicacions clau. Amb aquesta plataforma, que s’ha instal·lat en línia a la connexió del CSUC amb l’Anella Científica per fer la prova, es pot protegir la xarxa sense comprometre el seu rendiment o patir limitacions d’escala i sense canvis en altres elements de la xarxa.

S’han mostrat els resultats de la prova feta al CSUC, utilitzant un enfocament de dues etapes per a la mitigació, que implica la limitació de la velocitat com a pas intermedi durant la fase de resposta a incidents.

Comparteix