Recomanacions de la Comissió Europea sobre accés i conservació de la informació científica

Recomanacions de la Comissió Europea sobre accés i conservació de la informació científica

La Comissió Europea (CE) ha publicat un nou conjunt de recomanacions per als Estats membres que ofereixen orientació i proposen la millor manera d’implementar i donar suport a la ciència oberta.

Les noves recomanacions inclouen seccions sobre incentius, recompenses i requereixen de plans d’acció dels Estats membres amb objectius concrets i mesurables.

Aquestes recomanacions han de reemplaçar a les del 2012 i estableixen directrius clares sobre com el treball finançat amb fons públics hauria de fer-se de forma oberta i de lliure accés.

Això ha estat seguit per un mandat robust respecte a la política de requisits d’accés obert de l’H2020, així com en les seves moltes altres activitats en ciència oberta, on OpenAIRE ha tingut un fort paper i hi ha format part, especialment en la seva activitat de divulgació.

La infraestructura social que comprèn la National Open Access Desks (NOAD) en cadascun dels Estats membres (i més enllà) assegura un mecanisme de suport efectiu per al mandat i la implementació d’aquestes recomanacions.

OpenAIRE dóna la benvinguda a aquestes noves recomanacions i al compromís a la ciència oberta que la CE vol promoure entre els Estats membres. OpenAIRE ha adoptat ja aquests canvis, que ja s’estan aplicant en aquestes àrees, dins d’aquesta nova fase del finançament del projecte, OpenAIRE Advance.

Comparteix