Celebrat el Code_Aster Barcelona ProNet Meeting

Celebrat el Code_Aster Barcelona ProNet Meeting

El dimarts 17 de juny ha tingut lloc al CSUC el Code_Aster ProNet Meeting, una jornada organitzada per la Xarxa de Professionals Code_Aster (ProNet) i adreçada als membres de la comunitat de codi obert Aster i Salome-Meca.

2014-06-17 09.23.20

Aster és un programari de codi obert que ha estat desenvolupat per l’EDF (Électricité de France), ara fa 25 anys, i des de fa 10 es va permetre la seva lliure distribució. A França desperta un gran interès i moltes empreses i universitats l’estan fent servir per realitzar estudis mitjançant la tècnica dels elements finits. A més, a conseqüència de la seva gran varietat de mòduls s’està estenent la seva utilització per part de les enginyeries.

Així, durant aquesta jornada s’han presentat les principals característiques d’aquest programari i el seu entorn gràfic de pre-post procés, Salome-Meca. També s’han explicat els objectius de l’associació ProNet, que agrupa les empreses interessades en fomentar aquesta eina de Computer Aided Engineering (CAE).

La jornada, que ha reunit una vintena d’assistents, ha comptat també amb la presentació de les principals aplicacions d’aquest codi que s’estan duent a terme a Catalunya, així com també a nivell internacional, gràcies a l’aportació de Jean-Raymond Levesque, coordinador del ProNet i exdesenvolupador del codi.

Comparteix