L'Àrea de Ciència Oberta del CSUC participa al Focus on Open Science

L’Àrea de Ciència Oberta del CSUC participa al Focus on Open Science

El 20 de juny, ha tingut lloc a l’Institut d’Estudis Catalans la jornada Focus on Open Science, que ha comptat amb la participació de l’Àrea de Ciència Oberta del CSUC.

En concret, Lluís Anglada, director de Ciència Oberta al Consorci, ha presentat “The action plan for Open Science of the universities of Catalonia“.

La presentació ha explicat la recent creació de l’Àrea de Ciència Oberta del CSUC i els seus objectius, entre els quals destaquen col·laborar amb les universitats per reduir l’esforç d’adaptació als requisits de la Ciència Oberta i augmentar la visibilitat de la recerca realitzada a Catalunya. Les activitats principals del pla d’acció de la Ciència Oberta són tres: metadades obertes, accés obert i dades obertes. L’Àrea també ha creat el Portal de la Recerca de Catalunya (PRC) i gestiona diferents repositoris cooperatius.

Aquesta jornada ha estat organitzada per Scientific Knowledge Services, Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea i la Universitat de Barcelona. L’Association of European Research Libraries (LIBER) i UCL Press han estat els patrocinadors.

Comparteix