El projecte ECHOES es reuneix a Holanda

El projecte ECHOES es reuneix a Holanda

El 28 de juny ha tingut lloc a Leiden (Holanda) una reunió per presentar el projecte europeu Empowering Communities with a Heritage Open Ecosystem (ECHOES) a empreses tecnològiques holandeses.

Així, el CSUC, soci tecnològic d’ECHOES, ha presentat els principals objectius del projecte, entre els que destaquen obrir les col·leccions de patrimoni digital al món i enllaçar-les; desenvolupar una arquitectura modular i extensible, i innovar en noves formes de cercar i mostrar informació. Durant la presentació també s’han mostrat les fases del projecte, des de la proposta d’arquitectura i tecnologies a utilitzar, fins al desenvolupament del pilot; els reptes que han sorgit durant el transcurs del projecte i com s’han resolt.

Posteriorment a la presentació d’ECHOES, el 29 de juny, s’ha celebrat una reunió del Consorci del projecte ECHOES per fer-ne seguiment i continuar el seu desenvolupament. Donat que ECHOES finalitza el proper mes de setembre, un dels punts de la reunió ha estat la definició de nous requeriments i funcionalitats addicionals per cara a la seva continuïtat.

El Consorci d’ECHOES està format per les institucions holandeses Erfgoed Leiden en Omstreken (ELO) i Tresoar, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, i el CSUC.

Després de la reunió, els membres del Consorci han estat rebuts a l’Ajuntament de Leiden per Marleen Damen, regidora de Salut, Joventut i Benestar.

Què es ECHOES?

ECHOES té per objectiu la dissolució de les barreres actuals per a l’accés al patrimoni cultural de diferents nacions a través d’una plataforma comuna. La seva missió és presentar i donar accés als béns culturals digitals de forma innovadora, fent-los accessibles per a noves i tradicionals audiències d’una manera més eficient. Això contribueix a resoldre el repte europeu de l’existent fragmentació del patrimoni cultural procedent de diverses fonts i ofereix una solució per a les necessitats dels usuaris que requereixen accedir a aquest tipus de continguts de forma global.

Amb una durada de dos anys, el projecte té la intenció de proporcionar una arquitectura TIC modular basada en codi obert per a la recol·lecció de diferents documents relacionats amb el patrimoni europeu. La plataforma funciona com a un ecosistema digital, format per una àmplia gamma de comunitats d’usuaris, i permet una participació activa amb la capacitat d’enriquir les col·leccions digitals que conté.

Comparteix