El CCUC inclou l'ORCID dels investigadors de la UB en els registres d'autoritat

El CCUC inclou l’ORCID dels investigadors de la UB en els registres d’autoritat

ORCIDEl Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) ha iniciat la inclusió del codi ORCID en el seus registres d’autoritat, amb els registres de 1.000 investigadors de la Universitat de Barcelona (UB).

L’objectiu és facilitar la difusió i l’accés a la producció científica del personal docent i investigador, ja que la inclusió d’aquest codi permetrà relacionar els registres del CCUC amb altres recursos de la recerca.

Aquesta és la primera fase d’una actuació que pretén anar incloent els codis ORCID dels investigadors de totes les universitats del CSUC. A mesura que els diferents catàlegs inloguin aquest codi, s’haniran també integrant en el CCUC.

L’identificador ORCID és necessari perquè l’ambigüitat en els noms dels investigadors és un problema important en els sistemes d’informació (bases de dades, catàlegs, etc.), sovint s’hi troben duplicats. Un identificador per a cada investigador garanteix la completa, correcta i inequívoca atribució de les seves activitats de recerca.

 

Comparteix