El fons ARCA de la Biblioteca Borja s'automatitza i integra al CCUC

El fons ARCA de la Biblioteca Borja s’automatitza i integra al CCUC

La Biblioteca Borja, integrada actualment a la biblioteca d’ESADE de Sant Cugat (Universitat Ramon Llull, URL), està formada per uns 270.000 volums. Són documents de caire humanístic, d’entre els segles XII i XXI, reunits pels Jesuïtes de Catalunya al llarg dels més de 150 anys d’història d’aquesta biblioteca acadèmica.

Fins ara, tant el Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC), com el catàleg de la URL oferien informació bibliogràfica d’un 35% d’aquest fons. La resta, el 65%, anomenat fons ARCA, es trobava en un fitxer informàtic de consulta local, format a partir de les antigues fitxes de cartolina que configuraven l’antic catàleg de la Biblioteca. Això representen més de 160.000 registres.

Des del CSUC s’ha realitzat un projecte de reconversió llarg i complex que va iniciar-se el 2014 per encàrrec de la pròpia Biblioteca Borja a partir d’un informe i un pressupost elaborat pel CSUC del que suposaria la reconversió d’aquestes dades. Els treballs tècnics es van iniciar el desembre de 2017 i han finalitzat el passat juliol. S’han migrat aquestes dades a format estàndard i posteriorment s’han integrat els registres al CCUC i al catàleg de la URL.

De 161.006 registres integrats, 128.310 registres han resultat registres nous i 32.696 registres duplicats amb els ja existents al CCUC.

Els nous registres, que venen a enriquir el catàleg, aporten notícia d’obres publicades entre els segles XVI a XX. Representen disciplines diverses: literatura, història, art, filosofia, ciències socials, religió… i fan referència a obres publicades en una gran diversitat de llengües, com ara el català, el llatí, el castellà, l’anglès, l’alemany, l’àrab, etc.

Comparteix