El Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona s'incorpora al PRC

El Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona s’incorpora al PRC

El Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB) i el CSUC han signat el conveni per a la incorporació del centre al Portal de la Recerca de Catalunya (PRC). La signatura, que ha tingut lloc al CSUC, ha anat a càrrec del director del CMRB, Ángel Raya, i del director general del CSUC, Miquel Puig.

El fet d’afegir la recerca del CMRB al PRC suposa l’avenç cap a l’accés obert de la producció científica d’aquest centre, alhora que proporciona una major visibilitat a la tasca dels seus investigadors.

Amb el CMRB, ja són vuit els centres de recerca que s’han incorporat al Portal. Precisament el PRC es troba actualment en la seva segona fase, que consisteix en afegir-hi les dades dels centres de recerca, un cop ja s’han incorporat les des les universitats. Així, els centres de recerca que ja hi participen són: el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), la Fundació Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i l’Institut Català de Paleontologia (ICP).

El PRC recull i difon en un únic espai els resultats de la recerca produïda a les universitats i centres de recerca catalans. Adreçat a la comunitat científica local i internacional, així com també a empreses i organitzacions finançadores, el PRC fomenta l’accés obert i es basa en formats estàndards que faciliten la reutilització de les dades.

El Portal és una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca, portada a terme pel CSUC conjuntament amb una comissió de treball formada per membres de les universitats catalanes i dels centres de recerca participants.

Comparteix