L’AQU usa, per tercer cop, les dades del PRC en una nova convocatòria de mèrits de recerca

L’AQU usa, per tercer cop, les dades del PRC en una nova convocatòria de mèrits de recerca

El Portal de la Recerca de Catalunya (PRC) ha tornat a col·laborar, per tercera vegada, amb l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) en la segona convocatòria de mèrits de recerca del 2018, a la qual s’hi ha presentat el gruix del PDI contractat de les universitats privades catalanes i dels centres adscrits amb qui l’AQU té un conveni per a l’avaluació dels trams.

El 2016, l’AQU i CSUC van iniciar una col·laboració per poder carregar de manera automatitzada als formularis d’avaluació de l’AQU Catalunya les dades acadèmiques disponibles al PRC, mitjançant el codi ORCID dels investigadors. La col·laboració es va materialitzar en la segona convocatòria d’avaluació de l’activitat investigadora (sexennis) del 2017, a la qual s’hi va presentar professorat de les universitats públiques, privades i dels centres adscrits de Catalunya.

Després d’analitzar els resultats i funcionament d’aquesta col·laboració, per aquesta nova convocatòria, des del CSUC s’han fet millores substancials en el funcionament de l’aplicació que ha permès millorar el rendiment de les peticions de connexió.

En l’avaluació dels sexennis els sol·licitants han de presentar com a mínim cinc aportacions en els CV abreujats que envien a avaluar a l’AQU. El PRC facilita la feina a tots aquests sol·licitants, ja que permet carregar als formularis d’avaluació, mitjançant el codi ORCID i de manera automatitzada, les seves dades acadèmiques disponibles al Portal.

Segons dades de l’AQU, amb les tres convocatòries ja són gairebé 800 els investigadors que coneixen aquesta funcionalitat i uns 475 els que han carregat les dades des del PRC (el 60 %). Globalment s’han carregat més de 1.900 aportacions des del PRC als CV abreujats de l’AQU.

Atesos aquests bons resultats, es pretén continuar i ampliar aquesta col·laboració, de manera que el PRC pugui ajudar en altres tràmits de l’AQU (com per exemple les acreditacions de professorat) aprofitant la resta d’informació de què disposa: tesis doctorals, projectes de recerca, DOI de les publicacions, etc.

Comparteix