La UPC es connecta a 10 Gbps

La UPC es connecta a 10 Gbps

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha ampliat la seva connexió a internet d’1 Gbps a 10 Gbps i es converteix així en la primera universitat catalana que es connecta a aquesta velocitat.

Es tracta d’una connexió local amb fibra monomode a 10 Gbps amb la voluntat de satisfer les necessitats de l’usuari. Més enllà d’aquest port per al tràfic regular, la UPC en disposa de quatre més. Un per a la connexió de centres que es connecten a nivell 2 a través de l’Anella Científica, un per al projecte europeu Confine i un altre per al Centre de Comunicacions Avançades de Banda Ampla (CCABA). D’altra banda, la UPC disposa també d’un altre port de 500 Mbps situat al node UB-FF, utilitzat com a backup en cas que caigui el del tràfic regular.

L’ampliació d’1 a 10 Gbps s’ha fet amb connexió local a les instal·lacions del CSUC. Gràcies a la cinquena etapa de renovació tecnològica de l’Anella Científica, també altres universitats i institucions catalanes poden realitzar ampliacions de les seves connexions fins a 10 Gbps.

Comparteix