Carhus Plus+ 2018: Nova versió en revisió de la classificació de revistes en Ciències Socials i Humanitats

Carhus Plus+ 2018: Nova versió en revisió de la classificació de revistes en Ciències Socials i Humanitats

L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ha publicat la nova versió de Carhus Plus+ 2018, que està oberta a la revisió i resolució de les esmenes. Es tracta d’un sistema de classificació de 6.120 revistes dels camps de les Ciències Socials i Humanitats que es publiquen a escala local, nacional i internacional.

Aquest projecte, desenvolupat per l’AGAUR a proposta de la Direcció General de Recerca (DGR) de la Generalitat de Catalunya, pretén contribuir a l’avaluació de la recerca del sistema científic i universitari català amb la màxima objectivitat. També es poden consultar les tres edicions anteriors, corresponents als anys 2008, 2010 i 2014.

En aquesta edició, i com a novetat, Carhus Plus+ 2018 es converteix en un sistema multi àrea, en el qual les revistes que ho requereixen passen a estar classificades en més d’un dels 15 àmbits de classificació temàtica. Si és el cas, una revista pot tenir diferents nivells (A, B, C o D) en cada àrea de coneixement.

L’edició actual està oberta a comentaris valoratius, esmenes i peticions d’inclusió, que es podran presentar fins al dia 1 d’octubre a través d’un correu electrònic.

Les revistes de catalanística estan classificades com a àrea pròpia. L’objectiu és que aquestes revistes quedin finalment integrades dins de la resta d’àmbits sense el caràcter excepcional que fins ara han tingut. En aquesta edició, 18 revistes de catalanística estan classificades al grup A.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de Carhus Plus+ 2018.

Font: Observatori de la Recerca (OR-IEC).

Comparteix