El documental "Paywall: The Business of Scholarship" s'estrena a Washington

El documental “Paywall: The Business of Scholarship” s’estrena a Washington

El passat 5 de setembre s’ha estrenat a Washington DC el documental “Paywall: The Business of Scholarship“, la mateixa setmana que 11 països europeus han proclamat que tota la seva recerca finançada amb fons públics serà d’accés obert el 2020.

Paywall ha estat dirigit i produït per Jason Schmitt i Russell Stone ha estat el director de fotografia. Ambdós han donat la benvinguda a l’audiència de Washington DC, que ha estat formada per una multitud de científics, editors i defensors de l’accés obert que apareixen en aquest documental de 65 minuts.

Amb una narració mínima i entrevistes amb experts seqüenciades, el documental mostra la necessitat de l’accés obert de la recerca i la ciència, i qüestiona els 25,2 milions d’euros l’any que guanyen editorials privades. El film examina també el 35-40% de marge de benefici associat de la principal editorial acadèmica, Elsevier, i posa en relleu com aquest marge de benefici sol ser més gran que el d’algunes companyies tecnològiques més rendibles, com ara Apple, Facebook o Google.

Trobareu més informació a la notícia de l’Association of Research Libraries.

Comparteix