La col·lecció bibliogràfica de l’historiador Josep Fontana, disponible a la Biblioteca de la UPF

La col·lecció bibliogràfica de l’historiador Josep Fontana, disponible a la Biblioteca de la UPF

El Dr. Josep Fontana (1931-2018) va donar en vida la seva biblioteca particular a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), per tal de fer-la accessible a tota la comunitat universitària.

La col·lecció, que s’ha anat incrementat contínuament des de la seva primera donació, arriba actualment (agost del 2018) als 40.765 exemplars de monografies, fullets i documentació diversa, i a desenes de col·leccions de publicacions en sèrie.

Aquest fons documental està a disposició dels usuaris a la biblioteca de l’Institut d’Història Jaume Vicens i Vives, al Campus de la Ciutadella de la UPF, i es pot consultar en línia des de l’UPFinder.

La temàtica de tots aquests documents és, naturalment, molt variada, però òbviament hi abunden els llibres d’història moderna i contemporània (de Catalunya, Espanya i Europa, essencialment), i també els d’història econòmica. Cal assenyalar la importància dels seus fons antics, d’entre els quals destaquen els fullets que bona part d’aquests es troben disponibles també al repositori de la  Memòria Digital de Catalunya (MDC).

Vegeu la notícia completa aquí.

Comparteix