El Centre de Lectura de Reus incorpora dues noves col·leccions especials al CCUC

El Centre de Lectura de Reus incorpora dues noves col·leccions especials al CCUC

Durant els mesos de juliol i agost, el Centre de Lectura de Reus ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) les següents col·leccions especials:

Llibres de dedicatòries del Centre de Lectura de Reus: Aquest fons documental recull les dedicatòries i signatures de persones rellevants en els diferents àmbits de la cultura que, al seu pas per l’entitat, han signat als llibres de dedicatòries del Centre de Lectura. El Centre de Lectura de Reus és una entitat destinada al foment i a la difusió de la cultura en tots els seus aspectes. Va ser fundat el 1859 a l’antic casal dels marquesos de Tamarit de Reus i ha acollit personalitats de relleu de la política i la societat reusenca i catalana que també n’han estat presidents.

Correspondència personal de Celestí Martí Salvat: Inclou la correspondència rebuda per Celestí Martí Salvat, majoritàriament des de la Catalunya Nord, de Josep Marlés i Josep M. Sants entre altres. Celestí Martí Salvat (1912-2001) va ser un polític socialista català, membre del Comitè Executiu del Partit Socialista Unificat de Catalunya. Acabada la guerra civil es va exiliar a Tolosa de Llenguadoc, des d’on va treballar per reorganitzar el PSUC. El 1852 va retornar a Catalunya i a finals dels anys seixanta ve ser membre de la Comissió Democràtica del Baix Camp i finalment va ser membre del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Podeu consultar totes les col·leccions especials catalogades directament al portal de les col·leccions especials.

Comparteix