Una aproximació al concepte de ciència oberta

Una aproximació al concepte de ciència oberta

En Xavier Lasauca, físic teòric de formació, és el responsable de Gestió del Coneixement i Sistemes d’Informació en R+D en la Direcció General de Recerca de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. Publica des de fa temps el blog “L’ase quàntic“, sobre recerca, comunicació científica, accés obert…

La darrera entrada del blog està dedicada a explorar el concepte de la ciència oberta a través de tot un seguit de documents i articles d’aquesta temàtica; a més també proporciona informació útil per aprofundir-hi.

A l’entrada s’explica que la Comissió Europea és la gran impulsora de la ciència oberta, relaciona els plans nacionals aprovats pels estats europeus, així com els fulls de ruta i les declaracions de les associacions d’universitats i de biblioteques. Acaba recordant que aviat se celebraran a Barcelona dues jornades sobre open science i fent una útil relació d’articles que expliquen què és la ciència oberta.

Us recomanem llegir l’entrada completa en aquest enllaç.

Comparteix