Celebrada la Jornada CCUC 2018 amb èxit de participació

Celebrada la Jornada CCUC 2018 amb èxit de participació

El 19 d’octubre ha tingut lloc la Jornada CCUC 2018: projectes i serveis bibliotecaris cooperatius dirigida a les biblioteques no consorciades que participen al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).

Aquesta jornada, que fins ara es feia cada dos anys, ha inclòs com a novetat que diferents biblioteques del CCUC expliquessin els seus projectes o fessin una presentació de la pròpia biblioteca o xarxa.

Per això, a més de presentar els serveis del CSUC per la comunitat CCUC (CCUC i pautes de catalogació, l’equipament GEPA i els repositoris digitals), per part de les biblioteques convidades s’han dut a terme presentacions sobre la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès; el Grup de treball de material cartogràfic del CSUC; les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya, i un projecte sobre “Linked Open Data” d’integració de dades de fons i col·leccions d’arxiu, museu i biblioteca en el Museu del Disseny de Barcelona. La jornada ha finalitzat amb una breu presentació del sistema Koha i altres aplicacions de programari lliure per a biblioteques per part de l’empresa Orex, qui ha patrocinat part d’aquest esdeveniment.

Atès l’èxit obtingut, amb una assistència de 70 participants, l’Àrea de Biblioteques, Informació i Documentació del CSUC es proposa convertir-la en un esdeveniment anual.

Comparteix