El CSUC parla sobre Ciència Oberta i Humanitats Digitals a la IX Trobada de Centres de Documentació d'Art Contemporani

El CSUC parla sobre Ciència Oberta i Humanitats Digitals a la IX Trobada de Centres de Documentació d’Art Contemporani

Els dies 24 i 25 d’octubre ha tingut lloc el “IX Encuentro de Centros de Documentación de Arte Contemporáneo: Explotación, integración y difusión del conocimiento de las instituciones patrimoniales“, al Museu Artium de Vitoria-Gasteiz.

La trobada, que ha comptat amb la participació del CSUC, ha estat adreçada a professionals de biblioteques especialitzades, museus i centres de documentació i ha tractat sobre els reptes que possibiliten optimitzar l’accessibilitat i ús del patrimoni artístic i documental; el valor de l’experiència de les audiències; les estratègies i eines integrades de gestió, i la construcció col·laborativa del coneixement.

Per part del CSUC, Lluís Anglada, director de Ciència Oberta, hi ha intervingut amb la ponència “GLAM, Ciencia Abierta y humanidades digitales“, que ha tractat sobre l’origen i definició de la ciència oberta i de les humanitats digitals, les seves característiques, motivacions i aplicacions.

Al web del Museu Artium trobareu la resta de presentacions i també els vídeos d’aquesta trobada.

Comparteix