L'Open Science Monitor actualitza la metodologia sobre ciència oberta

L’Open Science Monitor actualitza la metodologia sobre ciència oberta

L’Open Science Monitor és un projecte desenvolupat per l’organització RAND Europe, amb el suport de les empreses Deloitte, Digital Science, Altmetric.com i figshare.

El seu objectiu és proporcionar dades i informació per a comprendre el desenvolupament de la ciència oberta a Europa i recopilar els indicadors més pertinents i oportuns sobre el desenvolupament de la ciència oberta europea i d’altres països socis a escala mundial. L’informe Open science monitor methodological note és la versió actualitzada de la metodologia de l’Open Science Monitor, que es basa en els comentaris rebuts en línia i en discussions en tallers d’experts.

La ciència oberta és una de les tres prioritats estratègiques actuals de la Comissió Europea (CE) en l’àmbit de la recerca i la innovació. A partir de múltiples fonts d’informació, l’Open Science Monitor dóna suport a la ciència oberta a Europa, mitjançant estudis de cas i indicadors, amb comparatives entre països i disciplines científiques.

Aquest projecte també dona suport a iniciatives com l’European Open Science Policy Platform, una plataforma col·laborativa per dissenyar, desenvolupar i implementar una política europea de ciència oberta, i l’European Open Science Cloud (EOSC), un núvol europeu en dades obertes de recerca.

Aquest informe il·lustra la metodologia que es troba sota els indicadors seleccionats per a cada tendència que conforma la ciència oberta. L’objectiu és garantir la transparència i recollir informació per a millorar aquests indicadors, les fonts de dades i l’anàlisi general.

Per a més informació detallada, podeu consultar l’informe Open science monitor methodological note al lloc web de la CE així com l’entrada publicada al web de l’Observatori de la Recerca IEC-ORE.

Font: Observatori de la Recerca (OR-IEC).

Comparteix