El CSUC presenta la nova infraestructura de càlcul a la comunitat acadèmica i de recerca

El CSUC presenta la nova infraestructura de càlcul a la comunitat acadèmica i de recerca

El 13 de desembre ha tingut lloc una jornada de presentació de la nova infraestructura de càlcul del CSUC, que ja es troba disponible, adreçada als usuaris del servei de Supercomputació i a la resta de la comunitat acadèmica i de recerca.

L’obertura de la jornada ha anat a càrrec de Miquel Puig, director general del CSUC, i Xavier Peiró, director de Serveis TIC del Consorci. “Ha costat molt, però ja la tenim aquí”. Amb aquestes paraules Miquel Puig ha destacat “l’esforç que s’ha fet per renovar la infraestructura de càlcul del Consorci”. La nova màquina té una potència 10 vegades superior a l’anterior i consumeix una tercera part d’electricitat respecte la seva predecessora. Puig ha demanat també la col·laboració de tots els usuaris “per demostrar que el servei és necessari en un sistema dinàmic com el català”. I ha conclòs, “només podrem seguir renovant la màquina si evidenciem que és útil”. Per la seva banda, Peiró ha fet una breu presentació del programa de la jornada, donant l’acte per inaugurat.

Tot seguit, ha tingut lloc la keynote sobre computació quàntica, “A Future Proof Approach to Quantum Computing”, d’Hermantino Singodiwirjo, HPC and Quantum Solution Expert d’Atos.

A continuació, Adrián Macía, CSUC, ha explicat les característiques i funcionament de “La nova infraestructura de càlcul del CSUC” i la jornada ha finalitzat amb una sessió de lightning talks sobre casos d’ús de la infraestructura de càlcul durant el seu període de proves.

La primera de les lightning talks ha estat “Unveiling clues in antiviral research: GPUs-guided elucidation of new active chemicals”, de Tiziana Ginex, UB , a la qual ha seguit “Parallel simulations with diffusion Monte Carlo method”, de Grigori Astrakharchik, de la UPC. Per últim, Jesús A. Luque, de la UdG, ha presentat “High performance computing for Fullerene-based chemistry”.

Han clos la jornada Xavier Peiró, director de Serveis TIC del CSUC, i Ricard de la Vega, cap de Càlcul i Aplicacions del Consorci. Ambdós han donat les gràcies a la cinquantena d’assistents a la presentació de la nova infraestructura de càlcul i han animat els usuaris a utilitzar el servei.

El nou maquinari de supercomputació s’ha adquirit amb el cofinançament de:

Comparteix